Detta är Hoi Förlag AB

Sedan starten 2010 har Hoi Förlag AB växt explosionsartat. Vår devis är ”För författare, av författare.” Vi har under årens lopp kommit att bli det största så kallade hybridförlaget i Sverige. Idag ger Hoi Förlagsgrupp ut ungefär 150 titlar om året och har en kraftig tillväxt inom digitala format, inklusive audio.

Vi ser avtalet med författaren som ett samarbete där båda parter ska bidra och där en lyckad utgivning verkligen ska betala sig för författaren. Oavsett hur utgivningen går ska författaren få chansen att bygga sin plattform hos förlaget och vi prioriterar högt goda och många författarupplevelser. Hoi Förlag är medlem i Svenska Förläggarföreningen och Nordiska Oberoende Förlags Förening.

Hoi Förlagsgrupp

Hoi Förlag AB är en del av Hoi Förlagsgrupp. I Hoi Förlagsgrupp ingår även Lilla Hoi, Kunskapshuset Förlag, Lusthuset Förlag, Hoi Audio och Hoi Agency. Vi har också ett danskt dotterbolag vid namn Hoi Forlag ApS.

Hoi-modellen

Vår unika modell gör det möjligt för dig som författare att investera i din  egen bokutgivning, och tack vare det behålla den största delen av vinsten. Vi har en bred allmänutgivning för alla åldrar, vilket innebär att du hos oss kan hitta barn- och ungdomsböcker, deckare och dokumentärer, fantasy och biografier, managementlitteratur, feelgood, erotik och mer därtill. Vi ger endast ut böcker som vi anser håller hög litterär och kommersiell kvalitet. En förutsättning för utgivning är att vi bedömer att det finns en tillräckligt stor läsekrets för att författaren ska kunna få tillbaka sin investering och gå med vinst. Det skapar förutsättningar för långa samarbeten som alla tjänar på.

Några av våra projekt